Kvinna skjuten utanför Katrineholm – två män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna fick föras till sjukhus efter att ha blivit skjuten utanför Katrineholm. Två män i 40-årsåldern och 60-årsåldern har gripits och anhållits. De är på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och vapenbrott.

20.33 fick polisen in larm om en sårskadad kvinna utanför Katrineholm. Hon sköts i överkroppen och fick föras till sjukhus med ambulans.

Kvinnan var vaken och talbar när hon fördes till sjukhus och enligt polisen var hon färdigvårdad ganska snabbt och kunde lämna sjukhuset under natten.

Två gripna – kände kvinnan

Strax före 04 greps två män, den ena mannen är runt 40 år och den andra i 60-årsåldern. De greps utanför Katrineholm på landsbygden och ska enligt polisen känna kvinnan sedan tidigare. Vid 10-tiden på söndagsmorgonen bestämde åklagaren att männen ska anhållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.