Poliser besköts med raketer i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Två poliser och ytterligare en person besköts med raketer i samband med nyårsfirande på Stortorget i Katrineholm. Enligt polisens presstalesperson gick det bra för poliserna. Den person utöver poliserna som besköts fick föras till sjukhus för kontroll.

Polisen uppger att man kommer att upprätta en anmälan om blåljussabotage.

Kort efter tolvslaget larmades polisen till en bostad i Eskilstuna där en person på en balkong hade fått en raket i ansiktet. Mannen fick åka med ambulans till sjukhus och i det fallet kommer en anmälan om vållande till kroppsskada upprättas.

Grov misshandel

I Katrineholm greps en man i 20-årsåldern misstänkt för att ha slagit en man med tillhygge och rivit en kvinna i ansiktet. Brottsrubriceringen är grov misshandel. De som blivit attackerade fördes till sjukhus för kontroll.

Totalt hanterade polisen 114 ärenden under natten som rör Sörmland. 13 personer omhändertogs för berusning eller ordningsstörning och tre personer har provtagits för misstänkt drogpåverkan.

– Det är en ganska normal nyårsnatt, oavsett corona eller inte, konstaterar polisens presstalesperson Angelica Israelsson Silfver.

Räddningstjänsten har fått åka ut på några mindre bränder, framför allt i Eskilstuna, där det brunnit i bland annat containrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.