Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stor polisinsats när man greps – misstänks ha slagit och hotat sambo

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern greps tidigt på tisdagsmorgonen av polisens insatsstyrka i Åkers styckebruk utanför Strängnäs misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Vid 21-tiden på måndagen fick polisen in andrahandsuppgifter om att en kvinna blivit utsatt för hot och misshandel i sitt hem. Polisen fick sms-kontakt med kvinnan och kallade in insatsstyrkan och en förhandlare.

– Vi visste att mannen har vapenlicens och äger tre jaktvapen. Därför tog vi det säkra före det osäkra och tog in insatsstyrkan och förhandlare istället för att bara knacka på, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson i region Öst.

Greps utan dramatik

Enligt polisen försökte man få kontakt med mannen genom att ringa honom, men utan att lyckas. Man misstänkte att mannen hade gått och lagt sig och väntade utanför under hela natten.

Strax innan klockan fem på tisdagsmorgonen kom den misstänkte ut och greps utan dramatik.

– Han är gripen misstänkt för grov kvinnofridskränkning, vilket innebär att man under en längre period utsatt någon för hot eller misshandel, förklarar Thomas Agnevik.

Vapenlicens ska utredas

En ambulans fanns på plats under natten, men enligt polisen behövde inte kvinnan åka till sjukhus.

Nu ska polisens rättsavdelning utreda om mannen är lämplig för att fortsatt ha vapenlicens. Han kommer att förhöras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.