Den utbrunna bilen hittades på en avlägsen väg utanför Eskilstuna. Hör Lars Franzell berätta om utredningen. Foto: SVT

Kvinnan som misstänks för Hedlandet-mord förblir i häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som sedan i december sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en 50-årig man från Hallstahammar förblir i häktet. Det var den 17 december som mannens kvarlevor hittades i en utbrunnen bil i Hedlandet utanför Eskilstuna.

På torsdagen fattade tingsrätten beslut om att kvinnan ska förbli i häktet. Utredningen pågår fortfarande och det är oklart när den kan komma att bli klar.

– Rättsläkaren är klar med undersökningen av kvarlevorna, så dem har vi släppt till anhöriga den här veckan så att det kan bli en begravning. Men det är en massa provresultat som inte är klara. Protokoll från obduktioner kan dröja i upp till ett halvår, säger Lars Franzell vid polisens enhet för grova brott i Eskilstuna.

Mordet i Hedlandet

Han väntar också på att en mängd material från utredningen ska undersökas av Nationellt forensiskt centrum, NFC, i Linköping.

Polisen har tidigare efterlyst uppgifter om en transportbil med släp som ska ha synts i Hedlandet någon gång den 12–14 december. Men den efterlysningen har ännu inte gett något resultat.

– Jag känner inte till att det är någon som har gjort några iakttagelser om det, säger Lars Franzell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet