Björn Hurtig försvarar den mordmisstänkta 44-åriga kvinnan. Se honom berätta om vilka brister han anser finns i åklagarens bevisning. Foto: Janerik Henriksson / TT

Mordåtalade kvinnans advokat: Hon förnekar brott

Uppdaterad
Publicerad

Den 44-åriga kvinna som åtalades i slutet av april för det uppmärksammade mordet på en man i 50-årsåldern förnekar brott.

– Åtal borde inte ha väckts, säger kvinnans advokat Björn Hurtig.

Enligt åklagaren Anna Asklöf fanns det ett ekonomiskt motiv bakom mordet på den man i 50-årsåldern som kvinnan tidigare hade en relation med. Kvarlevorna efter mannen hittades i en utbränd bil i Hedlandet söder om Eskilstuna i december 2018. Pengar ska också ha flyttats från mannens konton till kvinnan i samband med mordet.

Den 44-åriga kvinnan misstänks för mord, brott mot griftefriden och bedrägeri men åklagaren har inte kunnat slå fast hur mannen mördats. En stor brist enligt kvinnans försvarare.

Mordet i Hedlandet

”Åklagaren haft generös inställning”

– Det innebär en viss bevissvårighet för åklagaren, säger Björn Hurtig som kom in i målet för bara ett par månader sedan efter att kvinnans tidigare försvarare blivit utbytt på grund av jäv.

Kvinnan har suttit häktad i 17 månader och det har varit ett digert material kvinnans nya försvarare tagit över.

– Det innebär att man fått ta igen väldigt mycket tid som man annars inte hade behövt ta igen, men åklagaren har haft en generös inställning och vi har haft mycket tid att läsa på. Vi är redo för den här striden som snart ska inledas i tingsrätten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Hedlandet

Mer i ämnet