En lägenhet i området Brandkärr i Nyköping har beskjutits. Foto: Pontus Stenberg

Flerfamiljshus i Nyköping besköts med flera skott

Uppdaterad
Publicerad

En entrédörr till en fastighet i Nyköping besköts i natt med flera skott. Samtidigt har fönster till en av lägenheterna i flerfamiljshuset utsatts för stenkastning. – Det är nära till hands att tro att det handlar om en markering till någon som bor i fastigheten men det är för tidigt att säga just nu, säger förundersökningsledare Lars Liewenborg.

Det var vid 01.30-tiden natten mot fredagen som polisen fick samtal om en skottlossning i området Brandkärr i Nyköping.

När polisen kom till platsen kunde man säkra föremål och fann skador som inledningsvis tydde på att någon eller några skjutit flera skott mot lägenheten.

Port besköts

Men under förmiddagen meddelade polisen att det bara riktats skott mot fastighetens entrédörr, och inte mot  någon specifik lägenhet.

Brottsrubriceringen var inledningsvis försök till mord men kommer, med anledning av de nya uppgifterna, att ändras till grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– Det är en lägenhet som fått fönsterrutan krossad i samband med händelsen men det var någon som kastat sten mot fönstret, inte skjutit. Därför kan rubriceringen komma till att ändras inledningsvis, säger Lars Liewenborg.

– Vi har har haft tre personer som bor i huset inne på upplysningsförhör nu under natten, säger Thomas Agnevik polisens presstalesperson.

I nuläget finns ingen misstänkt men polisen har hållit omkring tjugo stycken förhör där det framkommit en del intressanta iakttagelser.

– Vi har fått lite att jobba med, ett par iakttagelser om personer som ska ha lämnat platsen, säger Lars Liewenborg.

Polisen söker vittnen

Polisen är fortfarande i behov att tips kring händelsen och ber allmänheten om hjälp.

– Iakttagelser är av största intresse från midnatt och framåt.

 Strax efter klockan 09 på morgonen är innegården till fastigheten inte längre avspärrad och har polisen lämnat platsen.

När polisen kom till platsen upptäcktes skador som tyder på att någon skjutit flera skott mot lägenheten. Foto: Pontus Stenberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.