Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vad betyder flygplatsen i kommunens framtida planering? Få svaret i klippet. Foto: SVT

Trots konkurshotet: Långsiktiga planerna kring Skavsta fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Skavsta flygplats, enligt bolagets vd, riskerar att gå i konkurs, kommer området Skavsta fortsätta att utvecklas. Kommunen vill bland annat förbereda företagsmark och skapa olika turistmål.

– Området är så pass unikt att det kan stå på egna ben, säger Maria Ljungblod, samhällsbyggnadschef på Nyköpings kommun.

Nyköpings kommun har planer på att expandera området Skavsta, beläget strax utanför Nyköping. Det nya snabbtåget från Stockholm söderut kan komma att få en station i Skavsta, och i kombination med flygplatsen är möjligheterna stora. Kommunen planerar bland annat att utveckla företagsmark och andra turistmål.

Under onsdagen meddelade dock Skavsats vd att bolaget kan komma att gå i konkurs om man inte får ett lån inom de närmsta veckorna. Detta ändrar dock inte kommunens framtidsplaner, enligt Maria Ljungblom, samhällsbyggnadschef.

– Det är klart att det är kombinationen av tåg och internationellt flyg som ger den verkliga styrkan, men området är så pass unikt att det kan stå på egna ben även om någon av de här förutsättningarna ändras.

Närheten till E4:an, Stockholm och Norrköping/Linköpings-området är en attraktionskraft i sig, menar hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer