Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Polisinsats vid länsstyrelsen i Nyköping – vitt pulver rann ur kuvert

Uppdaterad
Publicerad

Länsstyrelsen i Nyköping mottog på onsdagsförmiddagen ett kuvert med vitt pulver i. Personalen slog larm och delar av residenset spärrades av. På eftermiddagen kom beskedet att pulvret var ofarligt.

Det var vid 10-tiden som det kom in ett SOS-larm gällande utsläpp av farligt ämne i en byggnad. Det visade sig gälla länsstyrelsen på Stora torget och en polisinsats inleddes. Även räddningstjänsten var på plats.

– Vi fick in en försändelse vid 10-tiden. Personal öppnade ett kuvert och det rann ut ett vitt pulver, säger Andres Delgado Lopez säkerhetsansvarig på länsstyrelsen i Sörmland.

Ingen förd till sjukhus

Enligt länsstyrelsens pressansvarige Karin Eriksson skadades ingen vid händelsen och ingen fördes till sjukhus.

14.00 på eftermiddagen meddelade polisen att man gjort en analys av pulvret och det visade sig att innehållet var ofarligt. Händelsen rubriceras som olaga hot mot grupp.

Samma typ av larm har kommit från flera länsstyrelser runt om i landet – på vissa platser har ett kuvert med pulver mottagits. I polisregion Öst påverkades, förutom Nyköping, länsstyrelsen i Linköping och Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.