Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lantbrukaren Christin Larsson berättar om de egna åtgärderna och hur hon kände sig iakttagen av misstänkta dieseltjuvar. Foto: SVT

Lantbrukaren utsattes för upprepade stölder: ”De har stenkoll”

Uppdaterad
Publicerad

Stölder som drabbar lantbruk är ett växande problem de senaste åren enligt polisen. SVT hälsade på hos en lantbrukare som har drabbats flera gånger.

– Alltså, man blir ju uppgiven. Det är den känslan som kommer först, säger Christin Larsson.

Gården är belägen mitt i Sörmland, en bra bit från större vägar. Ändå var den under en period för ett par år sedan flitigt besökt av dieseltjuvar. Enligt Christin Larsson, som driver lantbruket tillsammans med sin man, så blev de utsatta ett 20-tal gånger.

Efter flera polisanmälningar utan resultat så har Christin Larsson och hennes man nu anpassat sig och vidtagit egna åtgärder på gården.

I klippet: Lantbrukaren Christin Larsson berättar om de egna åtgärderna och hur hon kände sig iakttagen av misstänkta dieseltjuvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.