Larm om misstänkt skottlossning i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 14 larmades polisen till en misstänkt skottlossning på Västergatan i Eskilstuna. Vid 15-tiden hade polisen lämnat platsen.

Polisen kom till platsen några minuter efter larmet inkommit och i nuläget finns det inget som bekräftar att en skottlossning ägt rum.

– Än så länge har vi inte fått så mycket information som styrker misstankarna förutom uppgifter från allmänheten, säger Thomas Agnevik, presstalesperson Polisregion Öst.

Polisen på platsen försöker få kontakt med personer som kan ha sett eller hört någonting.

– Det har inte varit så framgångsrikt än så länge. Något kan ha smällt men det är inte säkert att det är skottlossning. Det är ett bygge i närheten och det kan vara ett däck som har smällt eller hammarslag.

Vid 15-tiden hade samtliga polispatruller lämnat platsen.

– Vi har inte hittat något som styrker att det har varit en skottlossning. Vi kommer inte upprätta någon anmälan och ärendet är avslutat, säger Monica Bergström, presstalesperson Polisregion Öst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.