Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lastbilen fastnade under viaduken vid halv åtta-tiden på fredagen. Foto: Albin Aghamn/SVT

Lastbil fast under järnvägsbro i Eskilstuna – tågtrafiken stoppades

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil körde på fredagsmorgonen in i en järnvägsbro på Vasavägen/Karlavägen i centrala Eskilstuna och fastnade. Tåg- och biltrafiken stoppades på grund av olyckan och lastbilen måste bärgas från platsen.

Olyckan inträffade klockan 07.25 då lastbilen kom åkandes i norrgående riktning och kilades fast under bron. Enligt polisen klagade föraren på bröst- och ryggsmärtor och en ambulans tillkallades.

Räddningstjänsten sanerade platsen och lämnade kort därefter. Lastbilen stod dock kvar hela förmiddagen och polisen uppmanade trafikanter att undvika Vasavägen. Busstrafiken leddes om. Först vid 12-tiden var bärgningen slutförd och det var åter full framkomlighet på platsen.

Förseningar i tågtrafiken

Tågtrafiken stoppades strax efter olyckan, då spåret skulle kontrolleras. Vid 9.20-tiden uppgav SJ att tågen släppts på igen, men att det förkommer följdförseningar.

Det har under de senaste åren inträffat en rad liknande olyckor, och kommunstyrelsen har beslutat att det ska sättas upp höjdhinder före viadukten.

Foto: Albin Aghamn/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer