Liberalerna i Sörmland vill ha Sabuni som partiledare

Publicerad

Styrelsen för Liberalernas länsförbund i Sörmland har enhälligt ställt sig bakom Nyamko Sabuni som ny partiledare för partiet på riksnivå.

– Hon är tydlig med vad hon vill och man ska inte heller förakta att hon är kvinna, säger Ewa Callhammar (L), gruppledare för partiet i Region Sörmland.

Flera andra av Liberalernas länsförbund har sedan tidigare ställt sig bakom den före detta ministern och riksdagsledamoten Nyamko Sabuni. När SVT Nyheter ringde runt till länsförbunden i början av februari lyfte flera av dem fram just henne som en favorit.

Men Sabuni är också kontroversiell inom partiet. Hon vill att Liberalerna ska kunna regera med stöd av Sverigedemokraterna, och även kunna samverka med partiet. Tvärtemot den linje Liberalerna valt när man gett stöd till Socialdemokraterna i januariavtalet.

Ewa Callhammar tycker också att Liberalerna borde kunna komma överens med Sverigedemokraterna i enskilda frågor.

– Om de lägger ett förslag om äldrevård som harmoniserar med våra förslag så ska man inte säga emot det, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.