Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blir ett irittaionsmenet”. Hör Kent Bobits, verksamhetsutvecklare vid hälsovalsenheten på regionen, om patienterna som blev listade hos en ny vårdcentral utan att veta om det. Foto: Claudio Bresciani/TT och SVT

Flera listade om sig på vårdcentraler utan att förstå det – nu vill regionen byta system

Uppdaterad
Publicerad

Efter att flera sörmlänningar råkat lista om sig på vårdcentraler, via vårdbolagsappar, utan att förstå det vill regionen byta sitt system för val av vårdcentral.

I dagsläget kan man välja att lista om sig på vårdcentraler i Sörmland via en valblankett, 1177 och genom vårdbolagsappar. Men med anledning av att flera sörmlänningar listat om sig via apparna utan att själva förstå det föreslår regionen nu att man tar bort just den möjligheten helt och hållet.

– Vi har väl kommit fram till att det här blir alldeles för ofta som vi får signaler att man inte har förstått, säger Kent Bobits, som är verksamhetsutvecklare vid hälsovalsenheten i Region Sörmland.

Förslaget ligger nu hos regionstyrelsen, som väntas ta beslut om det under sitt sammanträde på tisdag. Om det går igenom börjar det nya systemet gälla från och med 1 juni i år.

Hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.