Litet barn föll från balkong i Katrineholm

Uppdaterad
Publicerad

Vid 16.45-tiden på måndagskvällen hittades ett litet barn på marken utanför ett flerfamiljshus i Katrineholm. Barnet har förts till sjukhus och vårdas fortfarande.

– Vi vet inte riktigt hur det gått till. Det var en person som befann sig på platsen som hittade barnet nedanför en balkong. Barnet ska ha fallit från andra våningen, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Förd till sjukhus

Enligt henne larmade personen på plats ambulans och polis. Barnet fördes med ambulans till sjukhus.

– Jag vet inte hur pass skadat barnet är. Men det är ändå skönt att vi ännu inte hört så mycket mer och man får hoppas att det inte förvärrats, säger Åsa Willsund.

Polis kallades till platsen och lägenheten spärrades av. Tekniker har också varit på plats. Polisen har även hållit fler förhör med de inblandade personerna.

Polis på plats

Enligt polisen rör det sig om ett barn som är litet, men ändå så pass stort att det skulle kunna klättra själv.

Polisen har inlett en utredning om vållande till kroppsskada, vilket är ett oaktsamhetsbrott. Enligt polisen är ingen person delgiven misstanke om brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.