Lokala grupper skapas – i Gretas fotspår

Publicerad

I spåren av Greta Thunbergs engagemang för en bättre miljö vill fler hjälpa till och uppmärksamma klimatfrågan. Bland annat genom skolstrejk, men även genom bildande av lokala grupper.

I både Trosa och Gnesta har lokala grupper bildats för att sätta ljus på klimatfrågan och på fredagen stod samlades grupperna utanför respektive kommunhus.

Anna Sanchez Lindström står bakom gruppen Omställning Gnesta. Rörelsen härstammar från England och har spritts över hela världen. Syftet är bland annat att leva socialt hållbart.

Hör Anna Sanchez Lindström som står bakom den lokala gruppen i Gnesta. Foto: SVT

I Trosa lämnade klimatgruppen ”Broar för klimatet” till Stefan Björnmalm, ordförande i Ekoutskottet på kommunen.

– Vi har setts här varje fredag sen november och pratat med varandra och på så sätt bildat gruppen och initiativet ”Broar för klimatet”, säger Emma Netterberg.

Initiativet handlar om att gruppen vill samarbeta med kommunen för att se vad man kan göra tillsammans för klimatet. Hör mer av Emma Netterberg i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer