Linus Olofsson har upprättat sin arbetsplats under en tall utanför Gnesta. Hör honom och Jonas Öberg berätta hur de sköter sitt arbete från naturen.

Sköter hemmajobbet från en stubbe i skogen: ”Får andra sinnesintryck”

Uppdaterad
Publicerad

För att få variation när man måste jobba hemifrån på grund av coronapandemin har Friluftsfrämjandet i Gnesta börjat med jobb i naturen. Med hjälp av sin dator och mobilt nätverk sköter man kontorsarbetet från en stubbe.

– Kan man jobba hemma, kan man jobba ute, säger Jonas Öberg.

I en lada utanför Gnesta jobbar Jonas Öberg och Linus Olofsson, båda är aktiva i Friluftsfrämjandet men nu jobbar de hemifrån, eller rättare sagt utifrån, från sina respektive arbeten.

– Man får andra sinnesintryck som dofter och ljud när man sitter här ute och är med på ett videomöte, säger Linus Olofsson, som är ordförande i Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Björnlunda-Gnesta.

Idén till att jobba utomhus kom efter ett projekt i Malmö där det uppmuntrades att jobba ute för att öka kreaktiviteten.

– Varför ska man sitta hemma mellan våra fyra väggar? Låt oss få lite inspiration från naturen under arbetsdagen, säger Jonas Öberg.

Varje torsdag försöker de träffas vid ladan för en halvdags jobb ute.

Det finns inget slutdatum på hur länge de tänker hålla på.

– Vi får försöka anpassa arbetet. Det kanske blir telefonmöten under en rask promenad istället för att arbeta med ett tangentbord när kylan kommer, säger Jonas Öberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer