Man dömd till fängelse för våldtäkt mot barn

Publicerad

En 20-årig man i Katrineholm döms till 3 år och 6 månaders fängelse för flera fall av våldtäkt, våldtäkt mot barn och och köp av sexuell handling av barn. Efter avtjänat fängelsestraff ska mannen utvisas från landet.

Den 20-åriga mannen döms för våldtäkt mot barn i sex fall. I de fallen handlar det om två barn som var under 15 år som mannen fått kontakt med via sociala medier.

Höll fast flicka

Enligt åtalet har mannen vid ett av tillfällena hållit fast en av flickorna och genomfört samlaget mot hennes vilja. Mannen döms också för sju fall av köp av sexuell handling av barn, då han erbjudit flickor alkohol, cigaretter och narkotika i utbyte mot sexuella handlingar.

En 16-årig flicka blev enligt domen våldtagen vid flera tillfällen. Vid ett av tillfällena har mannen våldtagen flickan när hon låg i hans säng och var berusad.

Bevisningen mot mannen bestod av bland annat förhör med målsägande, fotografier och filmsekvenser från mannens mobiltelefon.

Utvisas i 15 år

Mannen var även åtalad för sexuellt ofredande efter att en annan flicka sagt att hon fått betala cigaretter med kyssar. Vid tillfället ska flickan ha varit i 15-årsåldern. Men mannen frias från den åtalspunkten.

Mannen har förnekat brott i samtliga fall.

Mannen döms även till utvisning i 15 år och ska betala skadestånd på totalt över en halv miljon kronor till de fem utsatta flickorna.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.