Man döms till fängelse efter misshandel i svartsjukedrama i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

En 28-årig man har dömts till ett års fängelse för att ha misshandlat en 23-årig man i Eskilstuna i september i fjol – bland annat genom att slå honom med en hammare i ansiktet.

Enligt Eskilstuna tingsrätts dom fanns en rivalitet mellan de båda männen om relationen till en kvinna, och svartsjuka ska ha lett till överfallet.

Pepparspej och hammare

Misshandeln skedde i en butik i stadsdelen Fröslunda efter det att 28-åringen fått syn på rivalen. 23-åringen fick flera slag, blev spejad med pepparsprej och fick tänder förstörda efter slag med skaftet på en hammare, enligt domen.

28-åringen har hävdat att han agerade i självförsvar. Men han döms nu till fängelse i ett år för misshandel och olaga hot, och ska också betala över 60 000 kronor i skadestånd.

Frias från misshandel

Även 23-åringen åtalades efter händelsen, för att ha misshandlat 28-åringen. Men han frias helt av tingsrätten. Hans våld mot 28-åringen i samband med misshandeln kan inte anses ha varit uppenbart oförsvarligt, enligt tingsrätten.

Då rätten anser att det finns överhängande risk för att 28-åringen fortsätter sin brottsliga verksamhet ska han vara kvar i häkte till dess att domen vunnit laga kraft.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.