En person har gripits misstänkt för inblandning i händelsen. Foto: Lars Adolfsson

Man frikänns för mordförsök i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Den man som var misstänkt för mordförsöket på den person som blev skjuten på Östermalm i Eskilstuna förra året, frikänns. Det meddelar tingsrätten i sin dom.

I slutet av augusti förra året blev en man i 30-årsåldern skjuten på Östermalm i Eskilstuna. Han vårdades på Mälarsjukhuset för en punktering av högra lungan och blödning i högra lungsäcken. Enligt polisens teori ska den misstänkta skytten ha flytt från platsen på en mörk moped.

Åklagaren: Ska ha avlossat tre skott

En man i 30-årsåldern greps sedan i september och åtalades i slutet av mars i år för försök till mord, grovt vapenbrott, stöld och ringa narkotikabrott. Enligt åklagaren ska mannen ha försökt döda den andra mannen genom att avlossa tre skott mot honom, varav två ska ha träffat bröstkorgen och armbågen.

Fyndet av en svart moped och en handske med förmodat krutspår på, tillsammans med att den misstänkte mannens telefon befunnit sig i området skulle tala för att han var skyldig, enligt åklagaren. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Frikänns för försök till mord

Nu har domen kommit och mannen frias för försök till mord och grovt vapenbrott. Tingsrätten menar att det är ställt utom rimlig tvivel att mannen blivit skjuten på Östermalm, men det går inte att fastställa att det var den tidigare misstänkta mannen som sköt. Däremot döms han för häleri och ringa narkotikabrott, vid ett annat tillfälle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.