Man i 80-årsåldern misstänks ha vållat permobilförares död

Uppdaterad
Publicerad

Permobilen var på väg över övergångsstället i Eskilstuna. Då var olyckan framme och en man i 80-årsåldern har nu åtalats för vållande till annans död.

Det var i juli som dödsolyckan inträffade vid ett övergångsställe vid Stålforsbron i Eskilstuna. En permobilförare var på väg över vägen när en bilist körde på honom.

Nekar till brott

Enligt vittnen ska den påkörde ha klagat på smärtor i en höft och i bakhuvudet direkt efter olyckan. Senare avled personen till följd av skadorna.

Nu har en man i 80-årsåldern åtalats för vållande till annans död. I förhör med polisen har mannen nekat till brott.

”Nästan stått stilla”

I förundersökningen står det att mannen sagt att han inte varit oaktsam i samband med dödsolyckan. Han ska ha kört långsamt – ”nästan stått stilla” – och inte sett personen i permobil förrän olyckan var ett faktum.

I förhören antyder polisen att den misstänkte mannen uppnått en hög ålder, något som kan men inte behöver påverka en persons körförmåga.

Mannen i 80-årsåldern menar dock att han är en van förare som kör försiktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.