Foto: TT

Rattfull man körde på polisbil – döms till fängelse

Publicerad

En man i 20-årsåldern har dömts för grovt rattfylleri efter att ha kört in i en polisbil i augusti förra året. Det hela skedde i Strängnäs kommun i augusti förra året.

Det var efter att mannen hade varit på fest som han satte sig bakom ratten och körde mot en grusväg. Där han mötte en stillastående polisbil, som han kolliderade med i drygt 10-20 kilometer i timmen.

Omtvistat händelseförlopp

Enligt mannen visste han inte om att det var en polisbil, och han menar att avsikten var att stanna vid en parkeringsficka några meter bort. De två poliserna som satt i bilen menar däremot att mannen gasade mot dem och att kollisionen var avsiktlig.

Strängnäs

Den ena polisen fick ont i arm, rygg och nacke. Smärtorna satt i under en till två veckor.

Domen: Två månader

Under färden hade mannen två promille alkohol i blodet och döms nu för grovt rattfylleri. Däremot frias han från åtalet om vållande till kroppsskada, då tingsrätten inte fann att den åtalade orsakat mer än ringa kroppsskada.

Mannen döms även för skadegörelse och hot mot tjänsteman, som han åtalades för fyra månader efter den första incidenten. Sammantaget döms mannen till två månaders fängelse och skadestånd. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Strängnäs

Mer i ämnet