Bilen körde med hög hastighet även inne på anläggningen i Strängnäs. Bilden kommer från övervakningskameror på platsen. Foto: Polisens förundersökning

Man körde genom staket till halkbana och orsakade olycka

Uppdaterad
Publicerad

En 50-årig Eskilstunabo har dömts i tingsrätten för att ha kört genom ett staket till halk- och motorbanan i Strängnäs. Senare samma dag gjorde han en farlig omkörning inne i Eskilstuna och orsakade en trafikolycka.

Det var den 6 juni i år som mannen begick brotten.

Enligt domen körde han igenom staketet till halkbanan flera gånger och uppehöll sig där utan att ha rätt till det. Gärningen har bevisats genom bilder från övervakningskameror. Enligt ägaren till halkbanan uppgick kostnaderna för skadorna till omkring 60 000 kronor.

Senare samma dag kom 50-åringen körande i Eskilstuna. Enligt åklagare Thomas Bergström körde han i alldeles för hög hastighet på Kungsvägen.

- Han gjorde en omkörning och krockade med andra bilar, säger Bergström.

Mannen döms nu för olaga intrång, skadegörelse och vårdslöshet i trafik. Påföljden blir 120 dagsböter á 250 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.