En kvinna i 80-årsåldern blev av med flera hundra tusen kronor. Foto: TT

Man lurade äldre kvinna på flera hundra tusen kronor

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen larmade en äldre kvinna från Eskilstuna polisen efter att ha blivit utsatt för bedrägeri. En man som påstod att han var från banktjänsten Swish lyckades lura till sig flera hundra tusen kronor från kvinnans bankkonto.

– Det handlar om ett par hundra tusen kronor, det är säkert hennes livsbesparingar, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Det var strax innan klockan fem som polisen fick in larmet. En kvinna i 80-årsåldern larmade polisen och uppgav att hon blivit uppringd av en man som påstod att han var från Siwsh. Kvinnan ska då på uppmaning av mannen loggat in på sin bank och under samtalet ska hon ha blivit av med över 100 000 kronor.

– Det är ett nedrigt brott, det skadar tryggheten för de äldre, säger Monica Bergström.

”Lämna aldrig ut kortuppgifter”

En polispatrull skickades till platsen och en anmälan om bedrägeri kommer att upprättas.

– Man ska aldrig lämna ut kortuppgifter eller logga in på sin bank på uppmaning av någon annan. Banker och Swish jobbar inte på det sättet, men det är kanske är lättare sagt än gjort när man är över 80 år, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.