Två av de utsatta eleverna går på Omegaskolan och de fyra andra går på en skola i närheten, enligt åklagaren. Foto: SVT/Love Ahlstrand

Man med tillhygge jagade elever vid Nyköpings högstadium

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har gripits av polisen misstänkt för grovt olaga hot.

Polisen ryckte ut till skolan vid 13.30-tiden efter att ha fått ett larm om att två elever ska ha jagats av en man med någon form av tillhygge.

Väl på plats kunde den misstänkta gärningsmannen gripas och tillhygget beslagtogs.

Nyköping

– Vi har inte pratat med alla vittnen än och därför vill vi inte gå ut med vad det var för typ av tillhygge, säger polisens presstalesperson Monica Bergström.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. Polisen dröjde sig kvar på skolan efter händelsen för att prata med elever och personal.

– Det är en trygghetsskapande åtgärd. Vi har inte spärrat av eller stängt skolan, det finns inget övrigt hot och ingen misstanke om att det ska vara fler gärningsmän inblandade, säger Monica Bergström.

Var på väg hem från skolan

Enligt skolans biträdande rektor Gunnel Söderlund Dahl var de två eleverna på väg hem från skolan när händelsen inträffade.

– Mannen ska ha hotat att han skulle döda dem, så de sprang därifrån och tog sig tillbaka till skolan, säger hon.

Även fyra andra barn från en annan skola ska ha blivit hotade, berättar hon.

– En stund senare kom det fyra flickor som också hade mött honom, de var jätterädda och ledsna, säger hon.

Under eftermiddagen har de berörda eleverna hämtats av sina respektive föräldrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyköping

Mer i ämnet