Kvinnan vårdades på sjukhus för en gallinfektion, och misshandlades när hon skrevs ut. Foto: TT

Man misshandlade och förnedrade sambo

Publicerad

Under ett halvårs tid utsatte en man från Flen sin sambo för upprepade fall av misshandel och verbala kränkningar. Nu har han dömts till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Enligt tingsrätten har misshandeln och kränkningarna haft inslag av förnedring, mannen har bland annat kastat ned kvinnan på golvet och krävt att hon ska lyda honom. ”Du ska veta din plats”, sa han då.

Slog henne när hon var nyopererad

Misshandeln började med enskilda slag mot kvinnans armar och ben och eskalerade över tid. Vid ett tillfälle misshandlade han henne och drog hårt i henne när hon var nyopererad.

Kvinnan valde till slut att polisanmäla och flyttade in i en lägenhet som kvinnojouren ordnat.

Tidigare dömd

Mannen döms mot sitt nekande. Han menar att kvinnan ljuger och att de dokumenterade skadorna på hennes kropp uppstått genom att hon slagit sig själv. Mannen är tidigare dömd för ofredande mot en annan kvinna som han haft en relation med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.