Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Läraren Lise-Lotte Johansson på Stenhammarskolan om varför facket vill se mer pengar till skolan i Flen – Björn Carlsson (C) svarar. Foto: SVT/Albin Aghamn

Manifesterar mot neddragningarna i skolan i Flen

Publicerad

Skolorna i Flen har det tufft ekonomiskt. Fackförbunden Sveriges lärare och Kommunal manifesterade i kväll utanför kommunfullmäktiges sammanträde för att få politikerna att skjuta till mer pengar.

Vi har rapporterat flera gånger om de ekonomiska problemen i Flens kommun som bland annat har lett till besparingskrav på Stenhammarskolan och nedläggningshot mot skolor på landsbygden.

Barn-, utbildnings- och kulturnämnden går mot ett budgetunderskott och har tidigare sagt att de vill få 17 miljoner kronor i en tilläggsbudget via ett beslut i kommunstyrelsen i juni.

Vid sammanträdet ikväll manifesterade Sveriges lärare tillsammans med Kommunal för att få upp frågan på agendan inför sammanträdet om en månad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.