Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur tänker Marina kring sin pension och hur har familjen råd med att hon är hemma? Hör henne berätta i klippet. Foto: SVT

Marina svarar: Tre frågor om livet som hemmafru

Publicerad

Marina Nikolic Wigsten har varit hemmafru i tre år. Men hur tänker hon egentligen kring sin pension och vilka förändringar har familjen fått göra för att ha råd?

Hemma hos familjen Nikolic Wigsten i Åkers styckebruk är det pappan Peter som står för försörjningen och mamman Marina som sköter hushållet. Livsvalet får många att höja på ögonbrynen och Marina, som driver ett Instagramkonto om sitt liv, brukar få återkommande frågor om hur det fungerar rent ekonomiskt.

– Folk är väldigt oroliga för min pension, säger hon.

Ny soft girl-trend kritiseras

Marina är inte ensam om att välja bort jobb och karriär. På sociala medier har trenden ”soft girl” blossat upp. Där uppmanas tjejer att lägga karriären på hyllan och låta mannen stå för försörjningen istället. Och trenden har möts av kritik av bland annat Gudrun Schyman, som bland annat varit partiledare för Feministiskt initiativ.

– De som vill välja det själva får såklart göra så, men det får konsekvenser, i samhället och i det egna livet, och det ska man vara klar över, säger Gudrun Schyman i programmet Veckans snackisar.

Även Marina är kritisk till att unga tjejer väljer bort jobb. Hon menar att det är viktigt att vara gift med sin partner då det innebär en trygghet rent juridiskt.

Men hur tänker hon egentligen kring sin pension och vad händer om hon skulle skilja sig från sin man? Hör henne svara i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.