Martin Wallström tycker att det är synd att arenan i Strängnäs står och förfaller. Foto: SVT

Martin Wallström vill rädda arenan

Uppdaterad
Publicerad

Som ung gick Martin Wallström på rockkonserter och ungdomsmässor i Svenska hem arena i Strängnäs, eller Mälarforum som den hette då. Idag sörjer han att den står öde.

– Det var stora band som spelade här. Jag såg Europe efter att de hade släppt Final countdown, det var stort, säger Martin Wallström.

För 1980-talets unga Strängnäs var arenan en given plats för nöjen. När Svenska hem köpte arenan 2007 – efter 15 år i Jehovas vittnens ägo – var det nog många som hoppades att det skulle bli så igen. Men Svenska hem har inget intresse att bedriva evenemang i arenan. Förutom några enstaka gånger om året när den har varit uthyrd har den stått tom. I brist på värme och underhåll har den förfallit allt mer.

– Det är en skam, säger Martin Wallström.

2013 startade Facebook-gruppen Rädda Mälarforum med förhoppningen att få ägaren och kommunen att fylla hallen med aktiviteter igen.

I klippet ovan berättar han om vad han tycker att hallen ska användas till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.