Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”På finaldagen får man börja vid lunch för att hinna med.” Hör Thomas och Fredrik Karlssons bästa tips för den perfekta mellokvällen. Foto: Jennifer Berg Eidebo/SVT

Så får du en perfekt mellokväll – enligt fantasterna

Uppdaterad
Publicerad

Att titta på Melodifestivalen är inte vilken kvällssyssla som helst – i alla fall inte för mellofantasterna Thomas och Fredrik Karlsson i Eskilstuna.

– Vi har följt Melodifestivalen slaviskt sedan vi träffades -97, säger Thomas Karlsson.

Hos paret Thomas och Fredrik Karlsson är det dekorerat för mellofest. De har båda älskat musiken och folkfesten sedan barnsben. När de träffade varandra för snart 30 år sedan upptäckte de det gemensamma intresset.

– Nördar är nog rätt ord, säger Thomas.

Melodifestivalen 2024

– Det är ju kärlek, alla är så glada. Alla har en relation till det här, vare sig man tycker att det är bra eller inte, säger Fredrik.

I maj bär det av till Malmö för att se Eurovision Song Contest. 24 februari ska de gå på Melodifestivalens deltävling i Eskilstuna.

– Att det är i Eskilstuna är fantastiskt, säger Fredrik.

Har en unik rutin

Thomas och Fredrik Karlsson tittar inte bara på en deltävling åt gången. Varje lördag tittar de även på deltävlingen från veckan eller året innan.

– På finaldagen får man börja vid lunch för att hinna med, säger Fredrik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2024

Mer i ämnet