Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör melodifestivalens projektledare Anette Helenius. Foto: SVT

Melodifestivalens säkerhetsåtgärd efter coronaspridningen

Uppdaterad
Publicerad

Som en säkerhetsåtgärd med anledning av coronoviruset uppmanar nu Melodifestivalens ledning alla som deltar i produktionen att sätta sig i självkarantän om de har varit i ett särskilt smittat område.

På lördag sänds Andra chansen från Eskilstuna men någon risk för att den ska ställas in på grund av coronoviruset är det inte.

– Vi kommer genomföra Melodifestivalen om inte Folkhälsomyndigheten kommer med andra direktiv, skriver Melodifestivalen i ett meddelande till alla som är inblandade i produktionen.

Melodifestivalen 2020

Men som en säkerhetsåtgärd rekommenderar festivalens ledning alla medarbetare, samarbetspartners och ackrediterad media som har varit i särskilt smittade områden att isolera sig.

Det handlar enligt Folkhälsomyndigheten om vissa provinser i Kina, de italienska regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto samt Iran och Sydkorea.

Totalt har sju fall av coronavirus bekräftats i Sverige enligt uppgifter från myndigheten på torsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet