Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mikael Strandberg berätta om uppladdningen inför resan och om hans egen cancerdiagnos. Här ses han på framfart genom Europa med sina cykelvänner i Team Rynkeby. Foto: Privat

Mikael drabbades av leukemi – nu trampar han genom Europa för cancerdrabbade barn

Uppdaterad
Publicerad

Gnestabon Mikael Sandberg cyklar just nu tillsammans med välgörenhetslaget Team Rynkeby till Paris för att samla ihop pengar till Barncancerfonden och Hjärnfonden barn.

Mikael har själv tidigare drabbats av leukemi, som är blodcancer. Men eftersom den är behandlingsbar så är det inget som bromsar honom allt för hårt i vardagen.

– Man behöver behandla med jämna mellanrum, däremellan så mår jag bra, säger han och förklarar att resan framför allt är tillägnad de som drabbas i ett tidigare skede av livet.

En lång och givande resa

Hittills i år har Team Rynkeby Stockholm, som Mikael tillhör, samlat in strax under två miljoner kronor.

– Det hoppas jag att vi spränger snart, säger han.

För Mikael är det första gången han ger sig ut på ett så omfattande cykeläventyr, men med stark vilja och en del träning i bagaget, så tror han det ska gå hela vägen.

– Det kan ju hända att det blir lite tyngre sen, dag fem, sex och sju, men hittills har det gått jättebra, säger han och påpekar att det kan bli fler, liknande resor i framtiden.

Hör Mikael i videoklippet ovanför berätta om träningen inför resan och om sin egen cancerdiagnos

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.