Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Marco Venegas (MP) i Nyköping berätta varför han vill att domstol ska avgöra vindkraftsfrågan istället för kommunerna. Foto: SVT

Miljöpartiet: Frågan om vindkraftsparken Långgrund bör avgöras i domstol

Publicerad

Miljöpartiet i Nyköping vill inte att kommunen lägger in sitt veto mot vindkraftsparken Långgrund. I stället ska domstolen avgöra frågan, menar gruppledaren Marco Venegas.

De styrande politikerna i fem berörda kommuner beslutar under hösten om kommunerna ska tillstyrka planerna på vindkraftsparken Långgrund – eller lägga in sitt veto och avslå. Och fyra av fem kommuner har nu aviserat att de inte tänker tillstyrka planerna.

Men Miljöpartiet i Nyköping är kritiska till det upplägget. De vill att frågan istället ska avgöras av mark- och miljödomstolen, som redan har ansökan på sitt bord i väntan på kommunernas respektive beslut.

I videon förklarar gruppledaren Marco Venegas varför miljöpartiet anser att frågan om vindkraften ska avgöras i domstol och inte av kommunala veton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vindkraft i Sörmland

Mer i ämnet