Bilden är tagen vid ett annat tillfälle för att rekonstruera det misstänkta brottet. Foto: Polisens förundersökning

Misstänks ha försökt köra på polis – rattfull man åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En polis som gjorde stopptecken åt en personbil var tvungen att slänga sig åt sidan för att inte bli påkörd. Nu åtalas föraren, en 48-årig man från Katrineholm, bland annat misstänkt för försök till grov misshandel.

Det var den 24 mars som en polispatrull befann sig på Fabriksgatan i centrala Katrineholm när de fick tips om en berusad man som kom körandes på en parkeringsplats intill. Då ställde en av poliserna sig i vägen och gjorde, i god tid för att föraren skulle hinna stanna, stopptecken.

”Kunde ha gått riktigt illa”

Polisen säger i förhör att hon är säker på att föraren såg henne och att han, istället för att stanna, började gasa på och fortsatte sin väg.

Enligt åtalet fick hon till slut kasta sig undan för att inte bli påkörd.

– Det kunde ha gått riktigt illa, det var mycket obehagligt, säger polisen i förhör.

Erkänner rattfylleri

Strax därpå stannade bilen och mannen greps. Blodprover visade att mannen var kraftigt berusad.

Han erkänner att han kört rattfull, att han inte har något körkort och att bilen han körde var avställd, men menar att han inte uppfattade att det var en polis som gjorde stopptecken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.