Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sandhya Mathur prisas för sitt ledarskap – Här är hennes bästa tips. Foto: SVT

Gnestabon flyttade till Sverige för sex år sedan – får ledarpris

Uppdaterad
Publicerad

Sandhya Mathur ansvarade fram tills nyligen för glassfabriken i Flen. Nu är hon utsedd till framtidens kvinnliga ledare 2024.

– Att få den här uppmärksamheten för det hårda arbete och den resa jag har gjort känns helt underbart, säger hon.

För sex år sedan flyttade Sandhya Mathur från Indien till Sverige. Nu bor hon i Gnesta, och har utsetts till årets framtida kvinnliga ledare av chefsorganisationen Ledarna.

– Det har inte alltid varit en dans på rosor, ibland misslyckas man och då gäller det att resa sig upp, reflektera över vad som gick fel och göra nya insatser, säger hon.

På glassfabriken i Flen ansvarade Sandhya Mathur för drygt 200 medarbetare med 25 nationaliteter. I Ledarnas motivering till utmärkelsen går att läsa om inkluderande ledarskap och lyhördhet.

Pendlar till Storbritannien

Sandhya Mathur har lämnat glassfabriken i Flen för en ny anställning som fabriksdirektör på Heinekens ciderfabrik i Storbritannien. Hon bor nu delvis i en by på gränsen mellan England och Wales.

– Mannen stannar och jobbar kvar i Sverige, och vi kommer att pendla, säger hon.

Vad definierar en bra ledare? Hör Sandhya Mathur ge tre tips i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.