Två män är misstänkta för människorov. Foto: SVT / arkiv

Två män häktade misstänkta för kidnappning i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagseftermiddagen häktades två män misstänkta för ett kidnappningsdrama i Strängnäs. Enligt polisen misstänks männen ha dragit in en annan man i en bil.

Två män i 20-årsåldern, en från Strängnäs och en från Köping, häktades på fredragen på sannolika skäl misstänkt för människorov.

– Eskilstuna tingsrätt har beslutat att åtal ska väckas senast den 24 januari, säger åklagare Emma Harris.

Person drogs in i bil

Det var på tisdagen vid 14-tiden som polisen fick in ett larm om att en person blev indragen i en bil på Vallbyvägen i Strängnäs. Polisen grep de två männen samma kväll. 

Häktningsförhandlingarna pågick under fredagen bakom stängda dörrar.

– Jag kan inte säga för mycket på grund av sekretess, men tingsrätten gick på det jag tog fram i min häktningsframställan och ansåg att det var tillräckligt för att häkta på sannolika skäl.

Förhör och teknisk undersökning

Enligt åklagare Emma Harris är det mycket som ska göras under häktningstiden.

– Det är förhör som ska hållas och tekniska undersökningar som ska göras innan det tas ett beslut om åtal.

Tidigare dömda

De båda männen är sedan tidigare kända av polisen. Mannen från Strängnäs dömdes i september 2018 till fängelse i en månad för grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.