Polisen hade spärrat av platsen efter skjutningen i Nyfors. Se bilderna efter skottlossningen i klippet ovan. Foto: SVT/Blåljusbilder

Trio häktade efter skjutningen i Nyfors i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagskvällen kom larmet om en skottlossning i stadsdelen Nyfors i Eskilstuna. Två skjutvapen hittades senare av polisen i en lägenhet och tre män anhölls under natten misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Nu har de tre männen häktats.

Männen är mellan 20 och 25 år och kända av polisen sedan tidigare. De greps efter en husrannsakan i en lägenhet på torsdagskvällen och häktades av tingsrätten i Eskilstuna under fredagen.

– En har häktats för försök till mord och grovt vapenbrott, den andra på sannolika skäl för skyddande av brottsling, grovt brott. Varav den sista för grovt vapenbrott, förklarar åklagaren i fallet Åsa Kullgren.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

– Det säkras en hel del bevisning, bland annat två skjutvapen, säger Robert Åkerström, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Tror sig veta vem måltavlan var

Ingen skadades fysiskt vid skottlossningen men polisen har lokaliserat en person som polisen tror var måltavla för skotten, och som befann sig på platsen vid tillfället. De vill inte gå ut med några fler detaljer rörande den personen.

Många personer befann sig i området när skottlossningen inträffade och det var flera som larmade polisen.

– Det är upprörande på många sätt. Det har skjutits på en gågata där mycket folk rör sig, helt utan tanke på konsekvenserna. Man har visat likgiltighet inför andra människors liv som är häpnadsväckande, säger Johnny Gustavsson, pressinformatör vid polisen.

Sjätte skottlossningen i år

Enligt polisen ska det ha avlossats fler än ett skott och vittnen ska ha sett två gärningsmän fly från platsen på elsparkcykel.

Det här är den sjätte skottlossningen som staden drabbats av hittills i år. Polisen vet inte om torsdagskvällens skottlossning kan kopplas till tidigare händelser, utan tycker det är förtidigt att säga något om det i ett så pass tidigt skede.

Under fredageftermiddagen begärdes de tre gripna männen häktade, på sannolika skäl misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott.

Senare under eftermiddagen blev trion häktade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet