Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Robert Åkerström bemöta oron som många Eskilstunabor känner efter våldsvågen i staden. Foto: Blåljusbilder

Efter skjutningar på allmänna platser i Eskilstuna: ”Finns en risk att en kula går snett”

Uppdaterad
Publicerad

Förra året drabbades Eskilstuna av rekordmånga skjutningar, 32 stycken. Bara i år har staden hittills drabbats av sex skjutningar varav två med dödlig utgång. De senaste veckorna har det skjutits öppet på offentliga platser och skjutningen i Nyfors igår var ännu ett exempel på där en skjutning skett mitt bland folk.

– Om man skjuter på en allmän plats finns en konkret risk att en kula kan gå snett och träffa allmänhet, säger Robert Åkerström, tillförordnad biträdande lokalpolisområdeschef i Eskilstuna.

Det har bland annat skjutits på centralstationen, en skola och nu senast utanför en matbutik på en gågata. Skottlossningarna har inträffat på tider då allmänheten har varit ute och rört sig.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Det finns en risk att tredje man träffas när det skjuts öppet på dessa platser, men polisen framhåller att allmänheten inte är måltavlan samtidigt som man förstår att många känner oro.

Hör polisen bemöta oron som många Eskilstunabor känner efter våldsvågen i staden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet