Foto: Pontus Stenberg

Man i Katrineholm sköts med flera skott – allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern skottskadades i Katrineholm på onsdagskvällen. Händelsen rubriceras som försök till mord och polisen söker vittnen som kan ha upplysningar om skottlossningen. Ingen person är gripen.

Vid 21-tiden på onsdagskvällen larmades polisen av allmänheten, som hört smällar vid Östra skolan i området Norr i Katrineholm.

Senare kom en man skjuten med flera skott in på en bensinstation i de västra delarna av Katrineholm. Personalen ringde 112 och mannen fördes till sjukhus.

– Han är allvarligt skadad, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen.

Polisen berättade vid lunchtid på torsdagen att de ännu inte kunnat hålla något förhör med mannen på grund av skadeläget.

Polisen söker vittnen

Det fanns vid lunchtid på torsdagen ännu ingen misstänkt i ärendet.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning vid den misstänkta brottsplatsen, vid Östra skolan i Katrineholm, men kan inte berätta om några fynd gjorts.

Vid lunchtid gick polisen i Katrineholm ut med en uppmaning på sin Facebook-sida om att privatpersoner som kan ha upplysningar om skottlossningen ska höra av sig. Polisen har också öppnat ett särskilt telefonnummer för den som vill lämna tips.

Katrineholmspolisen säger sig ha utökat antalet patruller i norra delen av staden för att verka trygghetsskapande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.