Förpackningar med kokain och större mängder kontanter hittades i en bil i samband med ett tillslag mot den misstänkta ligan i Stockholm. I en telefon som beslagtogs i utredningen hittades också textmeddelanden om en kokainleverans till Nyköping. Foto: Polisen

Här beställer köparen i Nyköping kokain – avslöjad i stor knarkutredning

Publicerad

När polisen sprängde en misstänkt knarkliga i Stockholm ledde spåren bland annat till en kokainleverans i Nyköping. Nu har sex personer åtalats för att ha bedrivit en omfattande narkotikaförsäljning.

De sex stockholmarna misstänks ha sålt framför allt kokain för totalt 340 000 kronor under förra året. Enligt åtalet ska de ha tagit emot beställningarna via så kallade säljtelefoner och sedan levererat varorna.

Det handlar om över 250 tillfällen och totalt 186 gram kokain.

Levererade i Nyköping

Polisen kunde spränga ligan efter spaning, och bland textmeddelandena i en av de beslagtagna säljtelefonerna hittades en beställning från Nyköping en fredagskväll i juli förra året.

”Undrar om ni kan köra till Nyköping och lämna 7 st åt en som behöver hjälp”, inleddes konversationen som syftade på sju gram kokain.

26-årig köpare

Affären genomfördes några timmar senare i hamnområdet enligt utredningen. Polisen kunde också spåra sig fram till den person som misstänks ha varit köparen, en 26-årig man.

De sex misstänkta i ligan, som alla är i 20-årsåldern, åtalas för grovt narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.