En skottskadad man hittades under söndagskvällen i Kronskogen. Polisen spärrade därefter av stora delar av rekreationsområdet. Foto: SVT/Tobias Sternhag

Efter skjutningen i Kronskogen i Eskilstuna: Misstänkta släppta

Uppdaterad
Publicerad

De två personer som har suttit anhållna efter söndagens skjutning i Kronskogen i Eskilstuna har släppts. Det meddelade åklagaren Anna Asklöf under tisdagen.

Det var på söndagskvällen som en man i 30-årsåldern hittades skottskadad i Kronskogen. Mannen hade blivit skjuten i benet, och i nära anslutning till brottsplatsen kunde polisen gripa två personer, vilka senare anhölls.

De två personerna som sedan dess har suttit frihetsberövade släpptes strax efter klockan tio på tisdagsförmiddagen. Misstanken mot dem har, enligt åklagaren Anna Asklöf, försvagats. Men misstankarna mot dem kvarstår fortfarande.

– Men det är inte tillräckligt starka misstankar för att de ska sitta anhållna, säger Anna Asklöf som inte vill gå in närmare på vad som ligger bakom beslutet.

En tredje person är fortfarande anhållen i sin frånvaro och eftersöks ännu av polisen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter att en man hittades skjuten i benet vid Kronskogen i Eskilstuna har polisens arbete pågått intensivt. Hör Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen vid Sörmlandspolisen, berätta mer om vad de i nuläget vet om händelsen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.