Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter att en man hittades skjuten i benet vid Kronskogen i Eskilstuna har polisens arbete pågått intensivt. Hör Christoffer Bohman, chef för utredningssektionen vid Sörmlandspolisen, berätta mer om vad de i nuläget vet om händelsen. Foto: SVT

Man skottskadad vid Kronskogen i Eskilstuna – 31 skjutningar i år

Uppdaterad
Publicerad

På söndagskvällen hittades en man i 30-årsåldern skottskadad vid Kronskogen i Eskilstuna. Det är en av över trettio skjutningar som har skett i Eskilstuna under året, och tre personer är i nuläget misstänkta för brottet.

Larmet om skottlossning inkom till polisen klockan 19.30. På plats, i ett skogsområde nära Rekarnegymnasiet, hittade polisen en skadad man i 30-årsåldern som hade blivit skjuten i benet. Mannen fördes därefter till sjukhus med allvarliga, men inte livshotande, skador. 

På platsen påträffades även en hylsa som har tagits i beslag.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Tre personer misstänkta

Under söndagskvällen greps två personer i 25- respektive 35-årsåldern i nära anslutning från brottsplatsen. De båda personerna kunde senare anhållas, men ytterligare en misstänkt person befinner sig ännu på fri fot. 

– Två personer sitter frihetsberövade, och vi har även en person som är anhållen i sin utevaro som vi jagar i detta nu, säger Christoffer Bohman som är chef för utredningssektionen hos Sörmlandspolisen.

Oklar rubricering

En förundersökning gällande försök till mord har inletts, men enligt Christoffer Bohman är rubriceringen ännu inte helt fastställd.

– Ser vi i händelseförloppet att det var menat att han skulle bli skjuten i benet, då kommer rubriceringen att ändras till grov misshandel. Men det återstår att se av utredningen, säger Christoffer Bohman.

31 skjutningar i år

Enligt Christoffer Bohman är det även för tidigt att dra några slutsatser om vad den här händelsen har för relation till övriga skjutningar som har skett i Eskilstuna under året. Det rör sig sammanlagt om 31 skjutningar, och enligt Christoffer Bohman är det viktigt att få en högre uppklarning vad gäller skjutvapenvåldet för att kunna få till en trendförändring.

– En skjutning är för mycket, men vi har haft 31 skjutningar i år. Och det här är ju såklart påfrestande för en stad att ha. Men det har också gett erfarenhet, och vi ser ju att vi blir bättre för varje gång det här sker, säger Christoffer Bohman.

Hör mer om hur polisen arbetar vidare med utredningen av skjutningen i Kronskogen i klippet ovan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon: Se bilder från platsen i Kronskogen där den skottskadade mannen hittades. Foto: SVT/Tobias Sternhag

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverk i Eskilstuna

Mer i ämnet