Arkivbild. Foto: SVT

Misstänkta tjuvar bitna av polishund

Uppdaterad
Publicerad

Två personer tog sig imorse in på ett återvinningsföretag i Oxelösund. En polishund spårade upp de misstänkta och bet båda personerna.

Vid halv fem under söndagsmorgonen såg en väktare två obehöriga personer inne på ett företagsområde i Gamla Oxelösund och larmade polisen.

Två polispatruller kom till platsen och sökte av området med hund.

– Det var ett inhägnat område där ingen ska vara och jag gissar att polisen släppte hunden, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik.

”Försökte fly eller gav sig på hunden”

Polishunden lyckades spåra upp en man och en kvinna i 40-årsåldern och gav sig på de misstänkta.

– Om man blir uppspårad av polishund och stannar och står still brukar man inte bli biten, men om man försöker fly från platsen eller angriper hunden så är de tränade att antingen försvara sig själva och sin hundförare eller stoppa flykten, förklarar Thomas Agnevik.

Fördes till sjukhus

De misstänkta fördes till sjukhus för omplåstring och därefter till polisstationen för förhör. I samband med gripandet beslagtog polisen flera föremål.

Både mannen och kvinnan är sedan tidigare kända hos polisen och är nu misstänkta för stöld genom inbrott. Enligt polisen kommer åklagare att besluta om den fortsatta förundersökningen efter att förhör hållits med de misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.