Jari Puustinen, Ann-Sofie Lifvenhage och Magnus Stuart är Moderaterna från Sörmland som kan ersätta Erik Bengtzboe i riksdagen. Foto: SVT

De står på tur att ersätta Erik Bengtzboe i riksdagen

Uppdaterad
Publicerad

Erik Bengtzboe (M) lämnar sin plats i riksdagen. Tre politiker från Sörmland står nu på tur för att ersätta honom som riksdagsledamot.

Det namn som sedan valet förra året står först på listan att ersätta Erik Bengtzboe är Jari Puustinen. Han är kommunalråd i Eskilstuna kommun, och bland annat ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.

Inget besked från Puustinen

De två andra namnen på ersättarlistan är i tur och ordning Ann-Sofie Lifvenhage, som är kommunalråd i Gnesta, samt Strängnäspolitikern Magnus Stuart.

SVT Nyheter Sörmland har sökt Jari Puustinen för en kommentar, men han har under torsdagen inte gett något svar på om han kommer att gå in som riksdagsledamot.

Lämnar riksdagen

Riksdagsplatsen blir ledig då Nyköpingsbon Erik Bengtzboe nu lämnar. Detta efter att Aftonbladet avslöjade att moderaten hade fått ersättning på över 158 000 kronor för dubbla boenden. Erik Bengtzboe var folkbokförd hos sin mamma i Nyköping, trots att han främst bott i en bostadsrätt i Stockholm med sin fru.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.