I videon svara ungdomar på frågor om att ta vaccin. Foto: SVT

Nu kan 18-åringar boka tid till vaccinering mot covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Från och med i dag kan länets 18-plussare boka tid för att vaccinera sig mot covid-19.

– Det här en bra dag för det betyder att vi nått målet att erbjuda alla vaccin, säger vaccinsamordnaren Magnus Johansson.

Men huruvida du får en tid eller inte hänger inte bara bokningstrycket, det handlar om hur stor leverans av vaccinet regionen får, berättar Johansson.

– Vi får leveransplaner för ett antal veckor framåt men det kan ändras med ganska kort varsel vilket vi sett flera gånger.

Och om du tänkt att vaccinera dig idag får du nog tänka om.

– Den här veckan är i princip fullbokad och likaså nästa vecka. Men vi släpper på tider så fort vi kan, säger han.

Vill resa utomlands

Det finns många som vill vaccinera sig så fort som möjligt för att kunna resa utomlands, men Johansson menar att man bör tänka till en extra gång innan man bokar den där efterlängtade utlandsresan.

– Vi har fortfarande smittspridningen även om det är lugnare nu. Det är viktigt att tänka sig för och fortsätta att hålla avstånd med tanke på att vi också har deltavarianten.

Regionen kan inte svara på huruvida deltavarianten nått Sörmland än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.