Så får du tulpanerna att stå sig: ”Behöver den mysiga vårkänslan”

Uppdaterad
Publicerad

Har du klivit in i en butik och köpt vad du tror är en riktigt fin tulpanbukett men blivit besviken för att de vissnat för snabbt? I klippet ovan får du reda på vad du bör göra så fort du kommit hem med blombuketten för att den ska hålla längre.

På Gustafslunds handelsträdgård i Hällby utanför Eskilstuna är det full rulle under lördagen. Det har varit högt tryck under veckan för idag är det nämligen tulpanens dag.

– Det är jätteroligt och den här dagen har uppmärksammats i över 30 år nu och det blir som en kickoff för då sätter säsongen igång och då är det full fart, säger delägaren Lena Karlsson.

Tecken på vår

I Sverige odlas över 160 miljoner tulpaner varje år och säsongen för tulpaner är från december till april. 

– Det är lite mörkt och murrigt på vintern och när man då kan se tulpanerna som sen kommer ut på våren då blir det en kick att våren är på gång och vi behöver den mysiga vårkänslan när det är mörkt ute, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.