Här på Backavallen kommer den nya arenan byggas. Foto: SVT/Peter Widén

Ny arena ska byggas i Katrineholm

Publicerad

På Backavallen i Katrineholm kommer det snart stå en ny arena. Redan i oktober 2020 är det tänkt för invigning.

Backavallen 2.0 beskriver Katrineholms kommun projektet som. Ett projekt som innebär en klimatsmart mötesplats i form av en ny arena som kommer förses med solceller.

– Vi ska bygga en helt ny arena här på Backavallen. En isarena med väggar och tak och solceller uppe på, säger Göran Dahlström (S), kommunalråd i Katrineholm.

Byggstart 2020

Miljövinsten gentemot den nuvarande arenan ska vara omfattande.

– Den blir jättestor. Vi kan inte ha kvar det här kylmedlet som finns, det är utdömt. Nu får vi en arena som är sportsligt hållbar, miljömässigt hållbar, ekonomiskt hållbar och håller isen hela året. Fantastiskt roligt för oss katrineholmare, säger Dahlström.

Mars 2020 är byggstarten planerad och invigningen i oktober samma år.

– Hela arenan kommer att kosta ungefär 115 miljoner, säger Sari Eriksson, kommundirektör.

Hur kom ni fram till just den siffran?

– Vi har har varit runt och tittat på andra som byggt motsvarande, så där har vi tagit in deras offerter och räknat lite grann utifrån de förutsättningarna som finns här i Katrineholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.