I år arrangeras pride av RFSL Katrineholm. Under lördagen kommer det vara ett stort firande med en prideparad och aktiviteter i Stadsparken. Martin Olsson är projektledare. Foto: Lisa Selander/TT

Ny arrangör hoppas på stor prideparad i Katrineholm

Publicerad

På lördag är det dags för Katrineholm pride, som anordnas för tredje året i rad. Det har varit mycket förberedelser inför prideveckan.

– Det är en ära att få vara en del av det här, säger projektledaren Martin Olsson.

I år arrangeras pride av RFSL Katrineholm. Under lördagen kommer det vara ett stort firande, med en prideparad som startar vid Ungkulturhuset Perrongen med slutdestination Stadsparken. I parken blir det sedan flera uppträdanden, utställningar och olika aktiviteter.

– Vi hoppas på minst 2000 personer som går i paraden, säger Martin Olsson.

Fler aktiviteter än tidigare år

Ett tag var det nära att Katrineholm pride 2019 inte skulle bli av, då de som brukade ordna evenemanget flyttade från stan. Men RFSL tog över.

Något som är nytt för i år är att firandet har pågått hela veckan. Det har anordnats olika workshops, HBTQ-café och föreläsningar.

– Vi har haft flera programpunkter med en väldigt stor bredd. Vi har riktat in oss mot yrkesfolk men också mot allmänheten, så det har varit bra pepp under hela veckan.

Martin Olsson har fixat många evenemang, men det är första gången han är med arrangerar pride i stan.

– Det känns jätteroligt verkligen. Det är en ära att få vara en del av det här och se vilket enormt engagemang som Katrineholmarna, företagarna och föreningarna har gett till det här.

Hör mer om Katrineholm pride i videoklippet i toppen av artikeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.