Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör mer i klippet om Elin Johanssons tankar om sitt jobb som kommunpolis och den ökning av skjutningar som skett i Eskilstuna. Foto: SVT

Nya kommunpolisen om skjutningarna: ”Oroväckande utveckling”

Uppdaterad
Publicerad

Elin Johansson heter Eskilstunas nya kommunpolis. Hon har tidigare arbetat som områdespolis men har de senaste åren jobbat på kommunen som preventionssamordnare erfarenheter som hon tror kommer att komma väl till pass i hennes nya tjänst.

– Jag har förståelse för kommunen och polismyndighetens svårigheter, men även bägges styrkor och att tillsammans kan vi göra otroligt mycket, säger hon.

Hon har bara jobbat som kommunpolis i ungefär en månad men har planer på hur hon vill genomföra sitt jobb. 

– Jag vill ha en tät dialog med medborgarna och en tät samverkan med kommunen och andra verksamheter i vår kommun för att skapa ett bra brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbete.

Men samverkan har man hört tidigare?

– Samverkan är inget man får till över en natt utan är ett arbete som kräver både tid och engagemang, säger Elin Johansson.

I klippet ovan berättar hon mer om hur hon ser på de många skjutningar som skett i Eskilstuna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer