Ny ridanläggning i Nyköping ekar tom – kommunen startar upphandling

Publicerad

Nyköpings nya ridanläggning kostade 79 miljoner kronor att bygga. Den stod klar i december men det ekar fortfarande tomt i lokalerna – nu tvingas kommunen gå till upphandling för att få någon att driva ridskolan på anläggningen.

Historien om ridanläggningen går tillbaka till 2016 då den kommunala ridanläggningen Bullersta gick i konkurs. 2018 pekades den nu bebyggda platsen ut på Arnö och i januari 2020 togs det första spadtaget.

Två år senare står allt klart, men de lokala föreningarna som erbjudits att driva ridskolan har sagt nej. Enligt en ordförande som SVT pratat med är kostymen för stor att fylla då det bland annat behöver anställas personal på heltid.

Upphandlingen förbereds nu i jakten på en privat entreprenör och enligt Nyköpings kommun är målet att den ska inledas under april månad och pågå i 30 dagar.

I klippet ovan: Se den tomma anläggningen – kommunalrådet Urban Granström (S) kommenterar situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.