Det finns inga uppgifter om att någon person ska ha skadats i samband med skottlossningen i Råbergstorp på fredagskvällen. Foto: Tobias Sternhag / Etunawebben

Skottlossning i Eskilstuna – två män gripna

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en skottlossning skakar Eskilstuna. Den här gången besköts en fastighet i i Råbergstorp i Eskilstuna på fredagskvällen. Två män sitter anhållna misstänka bland annat för försök till mord.

En av polisens egna patruller slog larm 22.32 under fredagskvällen. De befann sig i området i trygghetsskapande syfte och råkade höra vad de trodde var avfyrade skott. Strax därefter ska allmänheten också larmat polisen.

Polispatrullen ska sen ha fått syn på två personer som färdades på en moped. Efter en kort jakt ska mopeden ha vält. En av de misstänkta ska då försökt fly till fots, den andra ska ha rest mopeden och fortsatt. I samband med detta ska polisen fått stopp på mopeden via prejning. Båda gärningsmännen ska ha skadats vid gripandet. Den ena i huvudet, den andre i benet.

– De har fått sjukvård men det ska inte ha varit alltför allvarligt. De ska vara tillbaka hos oss nu. Vad jag kan bedöma har de poliser som gjort gripandet agerat helt korrekt, säger Christer Sjöqvist, chef för lokalpolisområde Eskilstuna.

Anhållits

De två gripna männen är i 25-årsåldern och de anhölls under natten av jouråklagare. Efter förhör är de misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott.

– De är båda kända av oss som två våldsaktörer i ett kriminellt nätverk i Eskilstuna, säger Christer Sjöqvist.

Polisen är fortsatt förtegna om vad de vet om motiv, vilka beslag man gjort och vad den tekniska undersökningen gett under natten. Målsägarbilden är inte heller helt klarlagd.

– Det finns skador på en fastighet och vi utesluter inte att det kan bli fler målsäganden än de vi redan har. Men jag vill inte säga hur många de är hittills eller vad vi misstänker i form av eventuella motiv, säger Christer Sjöqvist.

På torsdagen skadades en person i samband med en skottlossning i den närbelägna stadsdelen Fröslunda. Det är i nuläget okänt om händelserna har något samband.

– Vi kan inte se något samband just nu men vi utesluter ingenting, säger Christer Sjöqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer